Jdi na obsah Jdi na menu
 


Palačinky s malinovým přelivem a šlehačkou

27. 3. 2020

Mezi dezerty, které každý ocení patří bezpochyb i palačinky. Jsou rychlé a velmi chutné. Navíc s palačinkama můžete experimentovat. Můžete udělat klasické, ale i například kakaové. Promazat je můžete nutellou, marmeládou či přelít ovocným přelivem. Také mohou být palačinky naslano. Nyní si vyzkoušíme palačinky plněné marmeládou a polité malinovým přelivem.

Suroviny:

  • olej na smažení
  • 400 ml mléka
  • 1 špetka soli
  • 200 g hladké mouky
  • 2 ks vajec
  • marmeláda
  • maliny
  • šlehačka

Postup:

1. Hladkou mouku rozmixujeme se špetkou soli, mlékem a dvěma vejci tak, aby vznikla správná hustá směs vhodná pro palačinky (ani řídká, ani moc hustá).

2. Na pánev s rozpáleným olejem vlijeme přibližně jednu malou naběračku směsi. Palačinku smažíme z obou dvou stran dozlatova.

3. Na hotové palačinky naneseme libovolné množství čehokoliv, co nám chutná. Vhodné jsou marmelády, tvaroh, pudink nebo masová či zeleninová náplň. My ale promažeme marmeládou, zabalíme a navrh polijeme rozvařenými malinami a dozdobíme šlehačkou.

4. Nyní můžete podávat a všechno sníst.