Lehký ovocný dort s tvarohem
Hlavní ingrediencí tohoto dortu je ovoce a tvaroh. Díky tomu je dort velmi lehký a chutný. Sami uvidíte, až dort vyzkoušíte a ochutnáte. Dobrou chuť.
Suroviny:
- 2 balíčky červené želatiny
- čerstvé ovoce (dle chuti)
Těsto:
- 4 kusy bílků
- 50 ml oleje
- 500 g polohrubé mouky
- 100 g cukru krupice
Krém:
- 2 balíčky vanilkového cukru
- 500 g tvarohu
- 100 g másla
- 2 lžice vanilkového pudinku
Postup:
Bílky s polovinou cukru vyšleháme v tuhý sníh, opatrně přidáme zbytek cukru, mouku a olej. Těsto vylijeme do vymazané a vysypané dortové formy. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 15 minut. Po upečení necháme korpus vychladnout.
Mezitím si připravíme tvarohový krém. Povolené máslo utřeme s vanilkovými cukry, přidáme tvaroh a pudinkový prášek a vyšleháme hladký krém.
Upečený korpus podélně rozřízneme. Spodní část korpusu potřeme polovinou krému, přiklopíme druhou částí a potřeme zbytkem krému. Nahoru úhledně naskládáme pokrájené ovoce: banán, kiwi, jahody (výběr je na Vás). Já měla doma pouze jahody a také to bylo výborné.
Želatinu připravíme podle návodu na sáčku, polijeme jí dort a necháme v lednici asi půl hodiny ztuhnout. Želatina nám nebude stékat, uzavřeme-li před poléváním dort zpět do dortové formy.
Dort můžete podávat ke kávě či čaji nebo jen tak na chuť.