Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lehký ovocný dort s tvarohem

27. 3. 2020

Hlavní ingrediencí tohoto dortu je ovoce a tvaroh. Díky tomu je dort velmi lehký a chutný. Sami uvidíte, až dort vyzkoušíte a ochutnáte. Dobrou chuť.

Suroviny:

  • 2 balíčky červené želatiny
  • čerstvé ovoce (dle chuti)

Těsto:

  • 4 kusy bílků
  • 50 ml oleje
  • 500 g polohrubé mouky
  • 100 g cukru krupice

Krém:

  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 500 g tvarohu
  • 100 g másla
  • 2 lžice vanilkového pudinku

Postup:

Bílky s polovinou cukru vyšleháme v tuhý sníh, opatrně přidáme zbytek cukru, mouku a olej. Těsto vylijeme do vymazané a vysypané dortové formy. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 15 minut. Po upečení necháme korpus vychladnout.

Mezitím si připravíme tvarohový krém. Povolené máslo utřeme s vanilkovými cukry, přidáme tvaroh a pudinkový prášek a vyšleháme hladký krém.

Upečený korpus podélně rozřízneme. Spodní část korpusu potřeme polovinou krému, přiklopíme druhou částí a potřeme zbytkem krému. Nahoru úhledně naskládáme pokrájené ovoce: banán, kiwi, jahody (výběr je na Vás). Já měla doma pouze jahody a také to bylo výborné.

Želatinu připravíme podle návodu na sáčku, polijeme jí dort a necháme v lednici asi půl hodiny ztuhnout. Želatina nám nebude stékat, uzavřeme-li před poléváním dort zpět do dortové formy.

Dort můžete podávat ke kávě či čaji nebo jen tak na chuť.