Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lívance s borůvkovým přelivem

27. 3. 2020

Nasbírali jste spoustu borůvek a nevíte co s nimi? Vytvořte borůvkový přeliv. Ten se hodí na polití lívanců.

Příprava lívanců Vám nezabere celý den a vy budete mít výborný dezert, svačinku či snídani. Podívejte se na recept jemných nadýchaných lívanečků. Navíc nemusíte používat kuchyňskou váhu.

Suroviny:

  • 1 lžíce cukru
  • 0, 5 hrnku mléka
  • 2 lžičky oleje
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 ks vejce
  • 0,5 sáčku kypřícího prášku
  • Borůvky + cukr na oslazení (dle chuti)

Postup:

Od žloutku oddělíme bílek a z bílku vyšleháme sníh. Žloutek s cukrem rozmícháme v mléce. Hladkou mouku společně s práškem do pečiva vmícháváme po troškách do mléka s žloutkem.

Když bude těsto až moc husté, tak přidáme trošku mléka, ale těsto nesmí být řídké jako na palačinky, poté přidáme olej. Nakonec opatrně vmícháme sníh ušlehaný z bílku.

Lívance smažíme na sucho dozlatova, aby měly krásně hladký povrch. Snažíme se je dělat malé a stejné.

Připravíme si borůvkový přeliv, který uděláme tak, že si do hrnce dáme borůvky a podle chuti přidáme cukr a necháme rozvařit.

Jemné nadýchané lívance podáváme položené na sobě přelité borůvkovým přelivem.