Lívance s borůvkovým přelivem
Nasbírali jste spoustu borůvek a nevíte co s nimi? Vytvořte borůvkový přeliv. Ten se hodí na polití lívanců.
Příprava lívanců Vám nezabere celý den a vy budete mít výborný dezert, svačinku či snídani. Podívejte se na recept jemných nadýchaných lívanečků. Navíc nemusíte používat kuchyňskou váhu.
Suroviny:
- 1 lžíce cukru
- 0, 5 hrnku mléka
- 2 lžičky oleje
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 ks vejce
- 0,5 sáčku kypřícího prášku
- Borůvky + cukr na oslazení (dle chuti)
Postup:
Od žloutku oddělíme bílek a z bílku vyšleháme sníh. Žloutek s cukrem rozmícháme v mléce. Hladkou mouku společně s práškem do pečiva vmícháváme po troškách do mléka s žloutkem.
Když bude těsto až moc husté, tak přidáme trošku mléka, ale těsto nesmí být řídké jako na palačinky, poté přidáme olej. Nakonec opatrně vmícháme sníh ušlehaný z bílku.
Lívance smažíme na sucho dozlatova, aby měly krásně hladký povrch. Snažíme se je dělat malé a stejné.
Připravíme si borůvkový přeliv, který uděláme tak, že si do hrnce dáme borůvky a podle chuti přidáme cukr a necháme rozvařit.
Jemné nadýchané lívance podáváme položené na sobě přelité borůvkovým přelivem.