Jdi na obsah Jdi na menu
 


Babiččin borůvkový koláč

27. 3. 2020

Tento recept opravdu není těžký. Nemusíte se ho bát. Má výbornou chuť a s kombinaci s borůvkama je opravdu skvělý. Pokud nemáte borůvky, múžete přidat i jiné ovoce. Hodně štěstí!

Suroviny:
Těsto:

  • 120 g másla
  • 0, 5 balíčku kypřícího prášku
  • 140 g cukru
  • 1- 2 lžičky citronové kůry
  • 2 ks vajec
  • 10 lžic mléka
  • 300 g hrubé mouky

Drobenka:

  • 1 lžice vanilkového cukru
  • 9 lžic hrubé mouky
  • 3 lžíce másla
  • 5 lžic cukru krupice

Borůvky

Postup:

V první řadě si připravíme těsto. Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a citrónovou kůru. Poté přidáme rozehřáté máslo, vejce a mléko. Těsto rozválíme na vymazaný a moukou vysypaný plech, případně přímo na pečícím papíře. Pokud chcete recept použít na malou kulatou formu či menší plech, rozhodně použijte polovinu nebo méně ingrediencí. Na koláči je nejlepší, že je nízký a šťavnatý, není dobré, aby v malé formě příliš nakynul.

Z másla, cukru, vanilkového cukru a mouky připravíme drobenku -hněteme rukama.

Na povrch hustě poklademe borůvky a zasypeme drobenkou. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 20 - 30min.